donderdag 15 januari 2015

Eind van de vakantie

Lekker in de tuin
En zo is deze lange vakantie ineens voorbij. We hebben prachtig weer getroffen. Bijna 3 weken lang zonnig, warm en...geen regen.
We hebben weer vaak en lekker gekookt. Voor onszelf en voor vrienden, zie hiervoor de fotopagina. Ook hebben we iedere dag met Roos mooie wandelingen gemaakt en in de tuin gewerkt.
Wandeling in de namiddag met Roos

We hebben zelfs nog wat gelezen, maar niet eens veel deze keer.
Was buiten drogen...heerlijk fris!


Zaterdagavond zijn we nog naar de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente geweest. Aanvang was 18.00 uur en we gingen er lopend naar toe. Wij dachten een glas Champagne te drinken, een toespraakje van monsieur Le Maire aan te horen en binnen het uur weer thuis te zijn om daar te eten. Maar ik werd door een van de mannen van het comité des fêtes meegetroond naar de keuken. Hij verzekerde mij dat we absoluut niet voor 22.00 uur weg mochten gaan, omdat er veel eten ingeslagen was. Het stond er vol met met pizza's, quiche lorraine en charcuterie (vleeswaren, paté en ander lekkers). De koelkast was afgeladen met witte wijn, rosé, etc. We spraken met veel bekenden die we al eerder met het Fête des voisins hadden ontmoet en ook hebben we weer met andere inwoners van Gailhan kennis gemaakt.
Het valt ons op hoe open en vriendelijk iedereen is. Er zijn veel mensen die hun hele leven al in het dorp wonen, maar minstens de helft van de mensen komt van elders. De meesten uit Noord-Frankrijk, maar ook uit België, Engeland en nu ook uit Nederland. Ze zijn eraan gewend dat iedereen zo zijn eigen gewoonten heeft en zijn hierin geïnteresseerd.
Morgen nog een laatste keer naar Sommières boodschappen doen, huis schoonmaken, opruimen en inpakken. Zaterdagochtend willen we hier om een uur of 6 wegrijden, de storm en regen tegemoet ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten