donderdag 8 januari 2015

Aigues-Mortes

Gisteravond hebben onze buurtjes Éliane en Jean-Yves bij ons gegeten. Ze hebben ons verwend met een pot zelfgemaakte vijgenjam, een fles Chardonnay en een "Galette-des-rois". Dit lekkere baksel, dat in Frankrijk wordt gegeten rond Driekoningen, hebben we als dessert gegeten. Daarin wordt traditioneel een "fève" meegebakken. Een klein porseleinen voorwerpje dat Jezus voorstelt. Degene die het aantreft in zijn stukje taart breekt een kies ;), is de koning en krijgt een papieren kroon op. Dat hebben wij gisteren natuurlijk niet gedaan. Misschien zaterdag bij de nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente.

Vandaag hebben we een toeristisch uitstapje gemaakt naar het vestingstadje Aigues-Mortes.
Vestingwallen
We zijn hier in september op de motor langsgekomen. Toen was er geen doorkomen aan vanwege de grote drukte. Nu was het er gezellig, maar absoluut rustig. Het weer was prachtig, het leek wel een warme voorjaarsdag.

Het stadje is omgeven door hoge stadswallen met een lengte van bijna 1700 meter, met 10 toegangspoorten en vele wachttorens en andere bouwwerken. Alles is mooi gerestaureerd. Een indrukwekkend en mooi geheel. Je kunt over de hoge wallen lopen, een wandeling van 1,5 uur. Mooi uitzicht naar alle kanten buiten de muren en over het stadje. Na afloop hebben we een lekkere salade gegeten op een gezellig plein in de zon.
Tour de Constance













Geen opmerkingen:

Een reactie posten