woensdag 24 september 2014

Cirque de Navacelles

Cirque de Navacelles
We hebben een prachtige motorrit gemaakt met onze leuke buurtjes Jean-Yves en Eliane. Via een mooie route met allemaal kleine weggetjes leidde hij ons naar de Cirque des Navacelles. Een imposant natuurverschijnsel. Het is een keteldal dat 3 miljoen jaar geleden is ontstaan door glaciale erosie. Als je via ontelbare haarspeldbochten naar boven bent gecirkeld heb je diverse uitzichtpunten.
Waterval St-Laurent-du-Minier
Een aantal dagen geleden is een vreselijk noodweer over de streek getrokken. Overal zijn de rivieren van rustige stroompjes in woeste wateren veranderd. We zagen veel wrakhout en rommel op de oevers. Ook waren er gaten in wegen geslagen en sommige routes waren nog afgesloten. Het dorpje Saint-Laurent-du-Minier is hierbij zwaar getroffen. De inboedel van alle overstroomde huizen was opgehoopt op een voetbalveld, dat helemaal vol lag. Ook lagen er autowrakken. De brandweer was nog steeds volop bezig met opruimwerkzaamheden.

Picknick met gast op de voorgrond
Bij een waterval hebben we gepicknickt. Ieder had zijn eigen hapjes en drankjes meegebracht. Het was hartstikke gezellig!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten