maandag 8 september 2014

We zijn er weer!


Voorkant van het huis
Na 14 weken zijn we eindelijk weer in Frankrijk gearriveerd. We waren erg benieuwd hoe de tuin er uit zou zien. We wisten al dat een aantal planten en 2 bomen het niet hadden gered, maar de rest was een verrassing. Alles is enorm gegroeid en wat ziet dat er ineens anders uit. Ook het gras is goed opgekomen, op een paar plekken na, waar de pop-up-sproeiers niet hebben gesproeid. We hadden bij ons vertrek geen tijd meer om die goed af te stellen en dit te controleren.
De tuinplanten zijn goed gegroeid
In de week dat we hier waren hebben we alweer veel gedaan. We hebben de dode moerbeibomen en planten vervangen en ook nog wat struiken geplant. Ook hebben we er nog een amandelboom en een nectarine bij gezet. Spannend, wat dat straks gaat worden.

We hebben al 2 keer een mooie motorrit gemaakt. Wat is het hier prachtig rijden! We rijden de Cevennen al na een kwartiertje binnen en dan is het de ene bocht na de andere en genieten van prachtige uitzichten. Rustige weggetjes en cols, picknicken of een hapje eten op een terrasje. Dit is genieten.

Rijden in de Cevennen

Het is de hele week 30 graden geweest en het water van het zwembad was dan ook heerlijk van temperatuur. We hebben iedere dag kunnen zwemmen. Wat een luxe.

Zwembad met uitzicht op de Cevennen
We hebben 2 ton rivierkiezels laten bezorgen. Die moeten, volgens het plan van de tuinarchitect, gelegd worden aan de zijkant van het zwembad. Ronald is daar vandaag mee begonnen. Een heel karwei, maar het ziet er mooi uit. Onder deze stenen ligt worteldoek, zodat we straks geen last hebben van onkruid.

Het neerleggen van de rivierkiezels
Gisteren kwamen we onze buurtjes Jean-Yves en Eliane nog even wat drinken en bijkletsen. Zij rijden ook motor. Ze hebben ons uitgenodigd om morgenavond bij ze te komen barbecueën, omdat hun vrienden er dan ook zijn. Dit zijn motorliefhebbers die motorreizen organiseren. Het lijkt hun leuk dat we met elkaar kennis maken ;). En of dat leuk is!! Wij vallen met onze neus in de boter.
Verder hebben we afgesproken om later deze maand een dag met elkaar te gaan rijden en picknicken. Jean-Yves heeft al een mooie route naar Cirque de Navacelles.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten