woensdag 7 mei 2014

Werk in de tuin

Inmiddels zijn we alweer 1,5 week in Frankrijk. Wat is er al veel gebeurd. En dat moet ook. Op zaterdag en zondag hebben we alles uitgemeten en gemarkeerd met paaltjes en linten. Op maandag is de grondwerker begonnen met het op 2 niveaus brengen van het deel van de tuin dat we gaan inplanten. Alles volgens het plan van de tuinarchitect. Er is 27 ton zwarte aarde opgebracht en nog 10 ton grind voor terras en pad. Dit grind hebben we zelf met de kruiwagen verplaatst. Fitness! We hebben ook direct de slangen voor de sproei-installatie laten ingraven.
Grondwerker met mini-pelle
27 ton tuinaarde
Ondertussen waren de tegelzetters bezig om een afwerklaag aan te brengen op het beton van het terras. Op donderdag 1 mei, de dag van de arbeid en een vrije dag in Frankrijk, hebben ze het terras en de trap betegeld. Op vrijdag 2 mei kwamen de stukadoors. Zij hebben de tuinmuur gestuukt.
Tegelzetters aan het werk met terras zwembad
Op deze dag zijn we naar het tuincentrum in Sommières geweest. Daar hebben we onze bestelling van de bomen opgehaald. 4 Moerbomen, 2 Albizzia's, 1 abrikoos, 1 kers en 1 pruimenboom. Alles geplant en een terrasje van grind aangelegd onder de moerbeibomen.
Op maandag 5 mei zijn we naaar een kwekerij in Mèze geweest. Een uur rijden van ons huis. Dit is een kweker die gespecialiseerd is in planten voor droge grond. Daar hebben we een bestelling opgehaald van 80 planten. De rest van de dag en de dag erna hebben we besteed aan het planten ervan. De tegelzetters hebben de tegels van het terras gevoegd.
Vandaag hebben we de pop-up-sproeiers ingegraven voor het terras. Ook hebben we de zomerafdekking voor het zwembad erop gelegd. Dit schijnt een graad of 5 te schelen in de temperatuur van het water. We gaan het zien.
Deze week wordt er nog een bestelling van 140 planten uit Nederland bezorgd. Zelfs inclusief  bezorgkosten zijn zij goedkoper dan in Frankrijk.

We werken van 's morgens vroeg tot 's avonds om onze planning af te werken voordat onze kinderen komen volgende week. Dit gaat vast wel lukken ;)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten