woensdag 21 mei 2014

Vorderingen


We hebben het gazon 9 dagen geleden ingezaaid. Er begint een groen waas te ontstaan. Dat lijkt mooi, maar dit groene waas zien we ook op plaatsen waar we geen graszaad hebben gestrooid, dus het kan ook onkruid zijn ;). We hebben de grasmaaier na 2 jaar stilstand weer aan het lopen gekregen, dus maar even afwachten.
De beregeningsinstallatie is aangelegd. Er is een magneetklep die niet werkt, dus één circuit kan niet aangesloten worden op de computer. Vanuit Nederland wordt een nieuwe opgestuurd. We hopen dat deze nog voor ons vertrek arriveert.
De levering van de planten van de kwekerij in Nederland was een gebeurtenis op zich. Deze kwekerij verzendt door heel Europa en dat gaat altijd prima. Bij ons dus niet. We hebben overal naartoe moeten bellen en kregen na bijna een week, 3 van de 4 dozen geleverd. Éen doos was open en de planten die erin zaten waren verdroogd. De temperatuur hier was die week 29 graden. De andere planten hadden veel te lijden gehad en zagen er ook niet al te florissant uit. De 4e doos is nooit aangekomen. Gelukkig hadden we ze nog niet betaald. Het was een flinke klus want ieder gaatje voor een plantje moet uitgehakt worden in de harde kleigrond.
Plantjes geplant volgens tekening tuinarchitect
De reden dat wij deze planten in Nederland hebben besteld was dat deze planten niet te vinden waren bij Franse kwekerijen en als dat wel het geval was waren ze wel 2 keer zo duur. Anders hadden we ze wel ter plaatse gekocht.
We zijn weer naar Ikea geweest en hebben daar nog 2 bedden, kasten , etc. gekocht, zodat we nu 6 slaapplaatsen hebben. 
Onze kinderen zijn met hun vriend/vriendin de hele week hier geweest. Een stel is gekomen met het vliegtuig en het andere op hun motoren.
Op zaterdag zijn we naar de weekmarkt in Sommières geweest.
De "kids" hebben zich verwonderd over de grote bakken met olijven,  de kramen met alleen maar kazen of droge worst, olijfolie,  heerlijke groenten en de drukte. Je kunt bij een patisserie/banketbakker lekkere taartjes kopen en deze opeten op een terrasje waar je b.v. koffie bestelt. Dat hebben we uiteraard gedaan.
We zijn zondag gezellig naar La Grande Motte geweest waar we lekker gegeten hebben en over het strand gewandeld.
We hebben ook nog met z'n allen gebarbecued.
Ik ben met Marloes een dag naar Nîmes geweest met de bus. Hobbeldebobbel door allerlei dorpjes heen. Leuk!
De arena in Nîmes

Wat hebben we met z'n allen genoten van het zwembad. Leuk om te zien hoe onze kinderen zich vermaakten en lol hadden. Watertemperatuur: 26 graden!
Spetteren en spatteren. Bommetje.....!!!!
Marloes en Makz zijn nog naar de Grotte des Demoiselles geweest en Steven en Liesbeth hebben een mooie motorrit gemaakt door de Cevennen.


Grotte des demoiselles
Nu hebben we nog 3 dagen hier. Morgenavond komen de buurtjes hier voor een apéro. Vrijdagavond zijn we uitgenodigd door het feestcomité van de gemeente voor het "Fête des voisins". Tafels en stoelen worden klaargezet in het dorp. Verder krijgen we een aperitief en koffie na. We zijn verzocht eten en drinken mee te nemen wat we willen delen met onze "buren" van het dorp. Tevens moeten we bord, bestek en drinkgerei meenemen. Leuk dat we hier dan nog zijn. We zijn benieuwd.
We hadden een lijst van 2 pagina's met werkzaamheden die gebeuren moesten. Daar zijn er nu nog een paar van over. We zijn dus flink opgeschoten.
Wordt vervolgd...


Geen opmerkingen:

Een reactie posten