woensdag 28 mei 2014

Weer thuis

Zwembad met het nieuwe terras

Inmiddels zijn we weer thuis. Het is donker en regenachtig weer, de verwarming brandt, een grote overgang.
In de 4 dagen nadat de kinderen weer naar huis vertrokken waren hebben we nog van alles gedaan. Op donderdagavond kwamen onze buurtjes 's avonds een aperitiefje drinken en gingen pas om 12 uur naar huis. Het was erg gezellig. We hebben de waterautomaat geïnstalleerd, het huis schoongemaakt, schilderijen opgehangen, etc.
Op vrijdagavond was het Fête des Voisins. We vertrokken om een uur of 8 met een grote pizza, rauwkost, 2 flessen rosé en serviesgoed. Het weer was onbestendig, daarom werd het in de salle de fête gehouden. Er waren al veel mensen. Gelukkig kenden we er al een paar en we kregen meteen een flinke pastis aangereikt. We hebben ons, apart, in allerlei groepjes gemengd en meegepraat. De beste openingszin is in dat geval natuurlijk: En....waar woont u in Gailhan? Altijd een goed start voor een burenavond. 
Gezellig eten en kletsen.....
Toen we aan tafel gingen vroeg een gezellig groepje mensen of we bij ze kwamen zitten. Iedereen pakte zijn eten uit (ook veel pizza's) en de flessen werden ontkurkt. Lekker smullen van elkaars eten en proeven van de wijnen. In de loop van de avond werd ons even fijntjes uitgelegd waarom niemand van onze wijn dronk. Het waren wijnboeren en ze dronken alleen maar wijnen van de Cave Coöperative. Ze lieten ze allemaal aan ons proeven en ze smaakten natuurlijk heerlijk. Ik vertelde dat ik de wijn in de supermarkt had uitgekozen om de mooie etiketten en we hebben er hartelijk om gelachen. Aan het eind van de avond werden ons nog een fles wit, een fles rood en een fles Champagne toegestopt. Dan konden we het thuis nog eens goed proeven. Een geweldige avond.
Onze "oogst" van de avond
De volgende dag kwamen de andere buren even gezellig wat bijkletsen. Zij zijn ook nieuw in Gailhan. Zij hadden de vorige avond een fles rode Cahors meegebracht naar het feest. Daar was, uit beleefdheid, door iemand één glaasje uit gedronken. Wij wisten dus hoe dat kwam. Dus volgend jaar gaan we, voorzien van flessen uit de Cave, weer naar het feest. De buurman had een zelfde watercomputer gehad en kon de magneetklep weer aan de praat krijgen. Dat was maar goed ook, want de vervangende klep uit Nederland was niet bezorgd.
Resultaat van 4 weken werk
We hebben de waterautomaat geprogrammeerd en nu maar afwachten wat er gaat gebeuren met ons gazon in wording en alle plantjes en bomen. Over 3 maanden gaan we het zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten