dinsdag 28 november 2017

De tijd vliegt...

Inmiddels zijn er alweer 10 weken verstreken sinds mijn vorige bericht. De tijd vliegt voorbij. Wat is er veel gebeurd. Ik zal proberen alles even terug te halen in mijn gedachten.

De vloerverwarming werkt en het hele nieuwe deel heeft een constante temperatuur van 22 graden. Als de zon overdag schijnt, dat is bijna iedere dag, werkt de warmtepomp niet en we zien dat het elektriciteitsverbruik hard meevalt. Ook hebben we een zgn. hybride kachel besteld, die over een week of 2 geïnstalleerd zal worden. Deze kachel kan zowel op pellets als op hout branden. Aangezien we het erg moeilijk vonden te beslissen op welke brandstof we stoken wilden, kunnen we het nu op beide. We kunnen via een app op afstand de kachel regelen op pellets. Als we op een gegeven moment verder willen gaan op hout, hoeven we simpelweg een stuk hout in de kachel te leggen. Aanmaken hoeft niet en de kachel brandt verder op hout. Is het hout op en de kachel is nog niet uitgeschakeld, dan gaat hij verder op pellets. Het lijkt ons ideaal.

Ronald heeft met pijn en moeite 3 hele grote gaten gebikt (met de elektrische boorhamer) en gegraven voor de olijfbomen. Ook nog 7 kleinere gaten voor de Catalpa's, die nu naast de oprit staan.

2 olijfbomen zijn met een kraantje in het gat gezet
Mooi geworden!
Onmisbare assistentie van de kinderen
7 Catalpa's Nana naast de oprit

Zodra we de aanhanger op Frans kenteken hebben kunnen we nog een aantal andere bomen en struiken ophalen in Nîmes. De gaten hiervoor zijn al gegraven. De tuin begint nu aardig vorm te krijgen.

Deze week zijn we naar de DREAL  in Nîmes geweest voor de contrôle technique van de aanhangwagen. Alles bleek in orde. We krijgen een Carte Grise en dus een Frans kenteken. De aanhanger is dan goedgekeurd tot 1050 kg. Het had ook gekund tot 1300 kg, maar dan hadden we de banden moeten vervangen en deze hadden we er net vorig jaar nieuw op laten zetten. Zodra we een Franse kentekenplaat hebben, kunnen we eindelijk al het afval naar de déchèterie (gemeentelijk afvalstation) brengen. Sinds de verhuizing hebben we een hele berg verzameld. 

We zijn in oktober nog een dag met onze 4 buren naar La Gaze in Aigues-Mortes geweest. Eén stel had een uitnodiging van Franse vrienden en mocht zijn vrienden meebrengen. Het was een zonnige dag en we vertrokken al om 9 uur 's morgens. We konden parkeren op het privé-terrein van de vrienden. Dat was wel nodig, want alle toegangswegen en parkeerplaatsen stonden al vol auto's. 

Feestterrein met cabane en feesttent
Dat privé-terrein lag midden in de Camargue en erop stonden een klein huisje en overdekte "feestplek". Er was stromend water en een toilet. Er was een grote tent opgezet door sponsor Ricard (pastis). Er was een soort mariachi-band, die Spaanse muziek speelde. De barbecue was al volop in bedrijf en het stond helemaal vol mensen. We kregen meteen wijn en stokbrood met worst in de handen gedrukt en dat 's morgens om 10 uur. 

Wijn en barbecue

Na een uurtje vertrokken we en masse naar de waterkant. Daar waren duizenden mensen verzameld. Ook stonden overal pick-ups geparkeerd met mensen op het dak en in de laadbak. 


Vanuit hoogwerkers werden films en foto's gemaakt. Het festijn draait allemaal om de witte paarden met hun berijders die stieren door het water drijven van de ene oever naar de andere. Dit is een jaarlijks evenement en het was speciaal om dit mee te maken. 's Middags was er nog een dressuurshow met prachtige paarden.
Dressuur

We vervelen ons nooit. We hebben sinds onze vorige post op het blog weer Nederlandse vrienden, zus en zwager, kinderen op bezoek gehad. Altijd erg gezellig. Ook zijn we een dag of 10 naar Nederland geweest en hebben daar weer allerlei mensen gezien en boodschapjes gedaan. In huis zijn we bezig met het afmaken van de keuken, dozen uitpakken, gordijnen en schilderijen ophangen, etc. Iedere ochtend worden we wakker met de zon en een prachtige blauwe lucht. Op hier en daar een paar dagen bewolking en een klein buitje na hebben we nog steeds overdag warm weer. Heerlijk!





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten