zondag 17 september 2017

Split

Laatste vrachtwagen met split


Er is weer een grote klus geklaard. Rondom het huis is alles verhard met split. Eerst met 46 ton grof, grijs split. Daarna is er een afdeklaag van 5 cm geel, fijn split overheen gekomen. Totaal heeft Ronald 61 ton opgebracht. Alles met schep en kruiwagen! Nu moet het natgemaakt worden en gewalst. En dan wachten we tot het hard gaat regenen. Dan moet blijken of het water goed afgevoerd wordt.
Klaar!


Mijn motor staat inmiddels ook op Frans kenteken. Voor de aanhangwagen moest een formulier ingevuld worden van 8 kantjes. Hierbij heb ik de hulp moeten inroepen van de buurman. Mijn kennis van technisch Frans schoot hierbij echt te kort. De aanvraag met alle bijlagen is 3 weken geleden verstuurd. We wachten rustig af. Zoals de buurman altijd zegt: "Marion...c'est le Sud", als ik denk dat iets best wel sneller kan.

De werkzaamheden aan het huis, die door derden gedaan moeten worden, zijn bijna afgerond. De loodgieter moet de warmtepomp voor de vloerverwarming nog in werking stellen en de timmerman moet nog wat kleine dingen afmaken. De rest is aan onszelf. Nu de temperaturen weer onder de 30 graden zijn gekomen, hebben we weer veel meer energie om nieuwe dingen aan te pakken.

Feestavond op een plein in Sommières
Inmiddels is onze eerste zomer in Frankrijk bijna voorbij. We hebben sinds onze verhuizing misschien één of twee buitjes regen gehad. Voor de rest alleen maar prachtig weer en nog steeds temperaturen ver boven de 20 graden. 
Het was een zomer zoals je je voorstelt in Zuid-Frankrijk: Veel echte Franse feesten in de open lucht met (altijd) eten, muziek, dans en gezelligheid.

Wijn proeven


Onze buren
We hebben het geluk dat we twee supergezellige buurstellen hebben van onze leeftijd. Ze houden van eten, koken en feestjes en betrekken ons overal bij. 
Feest tot in de kleine uurtjes bij de buurtjes

Ik zit met de vrouwen op koor en sport en ze geven mij kookles om Franse gerechten te bereiden. Daarna moeten de wederhelften aantreden, wat ze echt niet erg vinden, om de wijn te ontkurken en te helpen met het verorberen van de gerechten die wij klaargemaakt hebben.

Samen koken


Geen opmerkingen:

Een reactie posten