woensdag 12 juli 2017

3 weken later...

De tijd vliegt voorbij. De gepensioneerden vervelen zich geen minuut!
We hebben regelmatig gezelschap van loodgieters, tegelzetters, timmerlui, elektricien en vandaag weer van twee wegenbouwers, die de oprit komen asfalteren.
Het stucwerk is prachtig geworden.  Dat verandert het aanzien van het huis natuurlijk enorm. De mannen hebben snel en netjes gewerkt, met een mooi resultaat.
Stucwerk nieuwe deel


Stucwerk "abri piscine"

Ronald heeft de keuken nu bijna klaar. Er komen nog 4 nieuwe kastdeurtjes, die verkeerd geleverd waren en volgende week komt de Amerikaanse koelkast. Hij gaat boven het vaste aanrecht nog tegels zetten.
Keuken, bijna klaar

De tegelzetters waren Roemenen, die in Frankrijk wonen en werken. Nog nooit hebben wij tegelzetters gehad die zo precies en netjes werkten. Met bewondering hebben wij ernaar gekeken. Ze werkten niet vlug, maar alles werd zorgvuldig opgemeten. Gaatjes en hoekjes werden precies pas uitgezaagd. Inmiddels is de badkamer ook betegeld en wachten we nu op de loodgieter, die het sanitair en de units voor de warmtepompen komt plaatsen.

Badkamer

Tegelzetter bezig met nis

Maandag is de plaquiste geweest, hij heeft de plafonds geïsoleerd. Dat scheelt aanmerkelijk in de temperatuur van de vertrekken. Het materiaal is heel compact verpakt in plastic. Het wordt in een bak gedaan, losgemaakt en daarna via een buis opgezogen en via openingen in de dakpannen op de plafonds geblazen, totdat er een isolatielaag van 30 cm is ontstaan.
Isoleren van de plafonds

In de slaapkamer zijn 2 horren gemonteerd voor de schuifdeuren. Als de badkamer klaar is, kan de klamboe boven ons bed eraf gehaald worden. Ook weer fijn.
Klamboe, bed afgedekt tegen het stof

Hoe het weer de volgende dag zal zijn vragen wij ons niet meer af. Het is hier in dit jaargetijde altijd mooi, warm weer. De nachten zijn altijd lekker fris, dus we slapen goed. Op het heetst van de dag houden we de luiken dicht en blijven we uit de zon. Aan het einde van de middag (of tussentijds) even zwemmen, dat koelt heerlijk af.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten