dinsdag 11 februari 2020

Winter


Mimosa 
Het is hartje winter, al dat voelt niet zo. Natuurlijk hebben we hier ook regen, wind en fris weer maar dat is meestal niet voor lang. Daarna komen er weer zonnige dagen. We lunchen dan iedere dag in de zon en uit de wind en het voelt als zomer. Dan genieten we lekker van de zon, want in de zomermaanden zoeken we de schaduw op. 's Avonds brandt onze kachel en is het heerlijk warm in huis. Wat ik ook heerlijk vind is dat de was de hele winter door buiten kan drogen. Soms is het even wachten op een zonnige dag, maar de droger wordt hier praktisch nooit meer gebruikt.

Nu, in februari, bloeien er veel bloemen en vliegen hommels af en aan, zoals onderstaande foto's laten zien:
Dit is 'onkruid' maar toch erg mooi!


Bloeiende Rozemarijn
  
Teucrium bloeit bijna de hele winter
Prunusstruik in bloei





Amandelbloesem 
De beste jaargetijden voor activiteiten zijn hier de lente, herfst en winter. Dan kunnen we mooie wandelingen maken en in de tuin werken. Ronald is bezig met het maken van een overkapping voor een auto, de aanhanger en andere spullen. Daarover de volgende keer meer!

Schapen en lammetjes


We horen al een week of twee dag en nacht de schaapjes en lammeren blaten.  De bellen, die sommige schapen dragen, rinkelen. Een leuk
geluid. De wijnboeren stappen hier in toenemende mate over op het maken van biologische wijn. De onkruidbestrijding wordt dan gedaan door gebruik te maken van een schaapskudde, die iedere week naar een ander deel van de wijngaarden verplaatst wordt. Een goede zaak!

Moestuin

De moestuin ligt er alweer netjes bij, in afwachting van het nieuwe plantseizoen. De knoflook komt al boven. De boerenkool staat er mooi bij. De spruiten zijn nog niet aan de planten gekomen. Misschien hebben we de plantjes er te laat in gezet. Verder staan er nog aardbeienplantjes en sla.




































Geen opmerkingen:

Een reactie posten