vrijdag 18 januari 2019

Tuin en hek

Er is niet meer zoveel te melden. Alles gaat hier zo lekker z'n gangetje. Het is winter, maar dat ervaren we hier toch heel anders dan in Nederland. Er zijn veel zonnige dagen waarop we heerlijk buiten in de zon zitten of in de tuin kunnen werken. Natuurlijk is het hier 's avonds ook vroeg donker, 3 kwartier later dan in Nederland, en gaan we naar binnen. Gordijnen en luiken dicht, kacheltje aan. Dat heeft toch ook wel wat. Ik ben blij dat we gewoon alle seizoenen meemaken.
Hek op de muur

De muur tussen het huis en het lager gelegen zwembad is nu eindelijk ook klaar. De smid heeft hek er af gehaald. Daarna hebben we er tegels op laten lijmen. Voor het aanzicht maar ook tegen het inwateren. Aan het smeedijzeren hek ontbrak nog een behoorlijk stuk. Bovendien wilden we er een soort pergola aan laten lassen, zodat we daar in de zomer planten in potten aan kunnen hangen. De smid was erg druk en het duurde lang voordat hij het kwam plaatsen. Nu het klaar is ziet het er mooi uit.
Hek met pergola



We hebben een behoorlijk aantal bomen geplant. Dat geeft ons zomers meer schaduw en privacy. Ieder plantgat was weer een strijd. De grond was keihard. Ronald heeft de gaten moeten maken met de boorhamer plus beitel. Het kostte veel tijd en zweetdruppels, maar het is gelukt. Ook nog een aantal kleine plantjes in de tuin gezet. Iedere keer wat.
Bomen in de garage

En...bomen geplant!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten