maandag 22 mei 2017

Vloer...

Woensdag 10 mei hebben we in Lent de verjaardag van onze dochter gevierd. We zijn allemaal blijven slapen en de volgende dag vertrokken we met zoon en schoondochter op de motor. Tentjes mee, regenpak bij de hand. Dat laatste was wel nodig want de weersvoorspelling was niet goed. We zijn via Duitsland en Luxemburg zo snel mogelijk zuidelijk gereden, via allerlei kleine weggetjes. De bedoeling was de snel- en hoofdwegen te mijden en te overnachten op kleine campings. We hebben ons laten leiden door een app waarop de regenfronten goed te zien waren en geprobeerd tussen de buien door te laveren, wat niet altijd lukte. Maar we hadden steeds geluk met het opzetten van de tentjes, het eten koken in de open lucht en het opbreken 's morgens.  
Op een camping onderweg
Toen we Lyon naderden werd het prachtig weer.We hebben de hele rit kunnen genieten van de mooie landschappen, de ontelbare plaatsjes en de gezellige stops. De kids hebben ons iedere avond verrast en verwend door in 2 pannetjes de heerlijkste maaltijden te bereiden. 
Op woensdag 17 mei kwamen we in ons huis aan. We hadden inmiddels bijna 1500 km afgelegd in 7 dagen tijd. De jongelui wilden ons laten kennismaken met de charme van het motorrijden in combinatie met kamperen, zoals zij zelf altijd doen. We hadden hier onze bedenkingen bij, maar het is geweldig leuk geweest. We gaan dit zeker nog wel vaker doen, maar dan wat minder ver. 

In ons huis sloeg de vochtige warmte ons tegemoet toen we de voordeur open deden. De tegelzetter had de vochtigheid van de vloer gemeten en deze was niet droog genoeg. Hij heeft toen een warmtepomp aangesloten op de vloerverwarming en deze behoorlijk hoog gezet. Het ingaande water was 35 graden. Maar alle ramen waren dicht, omdat er niemand aanwezig was, dus het huis was net een sauna. Wij zijn daar 3 dagen gebleven en hebben dag en nacht alle ramen open gehouden. Toen we vertrokken was de vloer mooi gedroogd en we hopen dat het nu droog genoeg is om te tegelen, want volgende week komt de verhuiswagen met de inboedel. We hopen er maar het beste van!


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten