zondag 22 januari 2017

Schoorstenen

De schoorstenen zijn geplaatst. De foto's zijn vanuit een auto genomen, dus de kwaliteit is niet zo goed. Maar ze zijn duidelijk te zien.
Overzicht vanaf het weggetje
De ene schoorsteen is voor de "salon"  en de tweede is voor een kachel in de serre. We zijn er nog niet helemaal uit of we houtkachels of pelletkachels willen hebben. Voor allebei is iets te zeggen.
Een houtkachel heeft een mooi vuur en kan altijd gestookt worden. Deze heeft als nadeel dat je een houtopslag moet maken, altijd sjouwen met hout, rommel in huis en 's nachts gaat hij uit.
Een pelletkachel heeft ook een opslag nodig, maar minder groot en b.v. in de garage. De meeste kachels hebben een elektrische ventilator. Deze maakt geluid en bij stroomuitval brandt de kachel niet. Iedere week moet de kachel helemaal schoongemaakt worden en 1x per jaar een servicebeurt krijgen door de installateur. Maar hij is voorzien van een thermostaat en kan met één keer vullen wel 24 uur doorbranden. Dat is weer een groot voordeel.
Overigens zijn de kachels bedoeld als bijverwarming. Op een frisse dag of avond. Onze hoofdverwarming wordt waarschijnlijk luchtverwarming. Maar wij willen toch altijd wat directe straling en gezelligheid van een kachel. Dat missen we nu in ons appartement ook heel erg.

Vanaf de zijkant van het huis

Geen opmerkingen:

Een reactie posten