zaterdag 18 januari 2014

Winter - vervolg

Inmiddels zijn we alweer een week thuis en volop bezig met ons normale werk. Vandaag hebben we de kerstboom afgetuigd en opgeruimd. Dat was een "verrassing" bij thuiskomst ;). Omdat wij de dag na kerst direct vertrokken zijn stond de boom er nog.
We hebben in Frankrijk binnenshuis alles afgemaakt wat we van plan waren. We hebben de banken achtergelaten vol met kussentjes, de vaste kasten zijn af, de deuren zijn geschilderd, etc.
Kussentjes!
We hebben de tuin nog eens van alle kanten gefotografeerd en opgemeten. We laten nu een tuinplan opstellen. In de laatste week van april gaan we beginnen. We hebben 4 grote rollen tyleenslangen meegenomen. Die hebben thuis ooit nog eens dienst gedaan als verwarming voor ons opzetzwembad. Deze worden ingegraven in de tuin en voorzien van pop-up-sproeiers. Zonder dat zal ons gazon nooit een succes kunnen worden. De grond wordt verbeterd, geëgaliseerd en ingezaaid. De planten en bomen worden erin gezet en dan maar groeien met die tuin!
We zijn nog bij onze buren geweest en hebben advies gekregen over de planten die in deze omgeving goed gedijen. We hebben er foto's van gemaakt en de namen van de planten genoteerd. Dat kan ons weer helpen met het maken van keuzes.
In maart wordt het terras rondom het zwembad aangelegd. We hebben met Jerôme, de man die alles kan met zijn tractopelle, afgesproken dat hij nog allerlei werkzaamheden gaat verrichten voor onze komst. Zo gaat hij nog op allerlei plekken het split aanvullen, zodat alles wat netter wordt.
We zijn er thuis weer behoorlijk druk mee, zoals we eigenlijk al 1,5 jaar zijn. We hebben kladblokken volgeschreven. En we kijken alweer uit naar over 14 weken.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten