zaterdag 28 september 2013

Het huis is klaar!

Het huis is klaar, op wat kleine dingen na. We zijn net terug van een (werk)vakantie van ruim 5 weken. Hieronder volgt een kort overzicht van onze belevenissen:
Voorkant van het huis, met links onze oprit

Achterkant van het huis

We zijn begin augustus vertrokken uit Putten met een volgeladen aanhangwagen met verf, schoonmaakspullen en alles wat we nodig hadden om de eerste dagen te overleven totdat de verhuiswagen zou arriveren. Bovenop de aanhanger hadden we een kamersteiger en een ladder bevestigd.
Toen we om half 6 's middags bij ons huis aankwamen waren de elektricien en de keukeninstallateurs nog bezig. De keuken stond er gedeeltelijk, maar niets was nog aangesloten. Op ons verzoek hebben de mannen de koelkast geïmproviseerd neergezet, zodat we onze meegebrachte etenswaren konden koelen en de inductiekookplaat aangesloten.
We hadden geen stofzuiger, dus we hebben onze slaapkamer uitgeveegd, gedweild en de bedden, die samen met de keuken waren vervoerd vanuit Nederland, in elkaar gezet en opgemaakt. We hadden 2 tuinstoelen en een tafeltje bij ons, dus lekker eten met een glaasje erbij en vroeg naar bed.
We hebben hard gewerkt. Alle luiken zijn olijfgroen geschilderd. Binnen zijn bijna alle wanden en plafonds gesausd en een groot aantal binnendeuren afgelakt. Er is veel gepoetst en gezeemd.
Lampen, spiegels, etc. zijn opgehangen. Er is een tuinschuurtje in elkaar gezet en gebeitst. De brievenbus is geplaatst. Diverse werkzaamheden zijn afgerond door derden, bijvoorbeeld het plaatsen van de keuken, elektrische kachels, het plaatsen van de liner, de onderwaterverlichting en aansluiten van het technische gedeelte van het zwembad.
Verder hebben we een groot aantal bomen en struiken gekocht en laten planten. In het voorjaar komt de rest en wordt het gazon ingezaaid.
We hebben ook nog tijd weten te vinden voor het bezoek van Marion's moeder en onze dochter Marloes, waarmee we allerlei uitstapjes hebben gemaakt. B.v. naar Montpellier, het strand van La grande Motte, Sauve, de brocante van Sommières, etc. 

Montpellier
Feest op plein in Sommières




La Grande Motte
We hebben ter gelegenheid van Ronald's verjaardag nog een barbecue georganiseerd voor al onze buren en een aantal van onze Franse vrienden. Dit was nu juist de enige avond dat het hard regende, onweerde en stormde. Ondanks het grote overdekte terras moesten we naar binnen vluchten en hebben we met z'n allen geïmproviseerd gezellig kunnen zitten en eten. Het was zeer geslaagd en Ronald is de laatste jaren niet zo vreselijk met cadeautjes (voornamelijk drank en regionale produkten) verwend als deze keer.
Over een paar weken gaan we weer naar het zuiden. We hebben nog veel te doen. Afschilderen binnenkant, inbouwkasten maken, gordijnen ophangen, etc.
Wordt vervolgd...


 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten